Tips voor het verkopen van uw auto

Hoe maakt u de auto zo aantrekkelijk mogelijk voor het beste bod voor uw auto? Met onderstaande tips verbeterd u snel en makkelijk de kwaliteit van uw aanvraag.

Tip 1 - Maak uw auto schoon

Het klinkt misschien logisch, maar wij merken regelmatig dat een auto niet gewassen wordt voordat er foto's van gemaakt worden. De foto’s zijn de eerste indruk die kopers van uw auto krijgen en voor de eerste indruk krijgt u maar een kans! Zorg dus dat uw auto staat te shinen voordat u begint met foto’s maken. Vergeet niet om de ruimte te onder de motorkap schoon te maken, hier kom je nog wel eens bladeren tegen.

Tip 1 - Maak uw auto schoon

Tip 2 - Maak goede foto’s

De foto’s vormen zoals al eerder genoemd, de eerste indruk, zorg er dus voor dat deze goed zijn. Breng naast de auto in zijn geheel, ook de details goed in beeld. Zorg voor uitvoerige foto’s van het interieur en de kofferbak-ruimte. Maak een foto van het dashboard/tellers met een draaiende motor om de werking ervan te waarborgen. Wees niet bang om de minpunten van uw auto naar voren te brengen, hierdoor worden teleurstellingen achteraf voorkomen.

Tip 3 - Zorg voor een actuele APK

De APK zegt veel over een auto. Wanneer er recent een APK is gedaan, is de auto naar waarschijnlijkheid in een betere staat dan wanneer de APK bijna verlopen is. Zorg er dus voor dat de APK actueel is want dit geeft daadwerkelijk meerwaarde aan uw auto.

Tip 3 - Zorg voor een actuele APK

Tip 4 - Toon de onderhoudsgeschiedenis

Een goede en precieze onderhoudsgeschiedenis helpt een taxateur enorm. In combinatie met een actuele APK, krijgt de taxateur een goed beeld van de technische staat van uw auto. Zet de onderhoudsgeschiedenis dus uitgebreidt uiteen.

Tip 5 - Geef aan of uw distributie vervangen is

De distributieriem is een belangrijk onderdeel in uw auto. De riem verslijt, wat moeilijk te voorkomen is. Wanneer de riem dus al geruime tijd meegaat wordt de kans op slijtage des te groter. Geef dus aan of uw distributieriem vervangen is en zo ja, wanneer.

Tip 5 - Geef aan of uw distributie vervangen is

Tip 6 - Logische kilometerstand

Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat transparantie verkoopt. Hiermee bedoelen wij dat de (negatieve) kenmerken van uw auto niet verdoezeld moeten worden. Naast een wettelijke verplichting om bestaande gebreken te melden, wordt u ook gezien als een betrouwbare partij. Een veelvoorkomende ‘verdoezeling’ is een afgeronde versie van de kilometerstand. Doe dit niet! Wees transparant en geef de precieze kilometerstand op.

Tip 7 - Vraag een realistische prijs

Een te hoge prijs zal namelijk afschrikken waardoor u de auto moeilijker gaat verkopen. Wanneer u een realistische prijs vraagt, zal u eerder/meer interesse wekken waardoor u uw auto makkelijker en sneller kunt verkopen.

Tip 7 - Vraag een realistische prijs

Tip 8 - Wees duidelijk over technische onvolkomenheden

Zoals bij tip 6 al is aangegeven: ‘transparantie verkoopt’. Wees eerlijk over de technische mankementen. Dit zal teleurstellingen achteraf voorkomen. Beschrijf de technische mankementen volledig en duidelijk.

Snel je auto verkopen zonder teveel gedoe en voor een goede prijs?

directgeldvooruwauto.nl voorziet u binnen één uur na de aanvraag een gegarandeerde prijs. Ervaar het zelf!

De aanvraag zal het makkelijkst en snelst gaan met mobiel of tablet en je auto in de buurt.