Auto verkopen tips

Hoe maakt u de auto zo aantrekkelijk mogelijk voor het beste bod voor uw auto? Met deze simpele en handige tips verbetert u de snel en makkelijk de kwaliteit van uw aanvraag.

Tip 1 - Maak uw auto schoon

Het klinkt misschien logisch, maar wij merken regelmatig dat het toch niet gedaan wordt. De foto’s zijn de eerste indruk die kopers van uw auto krijgen en de eerste indruk is de belangrijkste. Zorg dus dat uw auto staat te glimmen voordat u begint met foto’s schieten. Vergeet niet onder de motorkap schoon te maken, hier blijven bladeren namelijk liggen.

Tip 1 - Maak uw auto schoon

Tip 2 - Maak goede foto’s

De foto’s vormen de eerste indruk, zorg ervoor dat deze goed zijn. Breng naast de auto in zijn geheel ook zeker de details goed in beeld. Schiet uitvoerig foto’s van het interieur en de kofferbakruimte. Maak ook een foto van het dashboard/tellers met een draaiende motor, om de werking ervan waar te borgen. Wees niet bang om ook de minpunten van uw auto naar voren te brengen, hierdoor worden vaak teleurstellingen achteraf voorkomen.

Tip 3 - Zorg voor een actuele APK

De APK zegt veel over de auto. Wanneer er recent een APK is gedaan, is de auto naar waarschijnlijkheid in een betere staat dan wanneer de APK bijna verlopen is. Zorg er dus voor dat de APK actueel is want dit geeft een daadwerkelijke meerwaarde aan uw auto.

Tip 3 - Zorg voor een actuele APK

Tip 4 - Toon de onderhoudsgeschiedenis

Een goede en precieze onderhoudsgeschiedenis helpt een taxateur enorm. In combinatie met een actuele APK, krijgt de taxateur een goed beeld van de technische staat van uw auto. Zet de onderhoudsgeschiedenis dus uitgebreid uiteen.

Tip 5 - Geef aan of uw distributie vervangen is

De distributieriem is een belangrijk onderdeel in uw auto. De riem verslijt helaas, wat moeilijk te voorkomen is. Wanneer de riem dus al een geruime tijd meegaat wordt de zorg naar verslijting deste groter. Geef dus aan of uw distributieriem vervangen is en zo ja, wanneer.

Tip 5 - Geef aan of uw distributie vervangen is

Tip 6 - Logische kilometerstand

Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat transparantie verkoopt. Hiermee bedoelen wij dat de (negatieve) kenmerken van uw auto niet verdoezeld moeten worden. Naast een wettelijke verplichting om bestaande gebreken te melden, wordt u ook gezien als een betrouwbare partij. Een veelvoorkomende ‘verdoezeling’ is een afgeronde versie van de kilometerstand. Doe dit niet! Wees transparant en geef de precieze kilometerstand op.

Tip 7 - Vraag een realistische prijs

Een te hoge prijs zal namelijk afschrikken en zal u de auto moeilijker verkopen. Wanneer u een realistische prijs vraagt, zal u eerder/meer interesse wekken en zo uw auto makkelijker en sneller verkopen.

Tip 7 - Vraag een realistische prijs

Tip 8 - Wees duidelijk over technische onvolkomenheden

Zoals bij tip 6 al is aangegeven: ‘transparantie verkoopt’. Wees eerlijk over de technische mankementen. Dit zal teleurstellingen achteraf voorkomen. Beschrijf de technische mankementen volledig en duidelijk

Snel je auto verkopen zonder teveel gedoe en voor een goede prijs?

directgeldvooruwauto.nl voorziet u binnen één uur na de aanvraag een gegarandeerde prijs. Ervaar het zelf!